Hey hallo!

Wij zijn Rosa Wevers en Veerle Spronck, de hosts van Kunstmatig. In ons dagelijks leven doen we allebei promotieonderzoek naar het grensgebied tussen kunst en technologie. Naast professionals in het veld, zijn we ook al 15 jaar vriendinnen. Toen we veertien waren maakten we al een sketch over de vraag wat kunst is (iets met veel wc-papier, don’t ask), en sindsdien zijn we nooit opgehouden over kunst te kletsen. In deze podcast gaan we daarmee door: altijd enthousiast, kritisch én met humor en relativering.

Rosa Wevers (1992) is afgestudeerd in Genderstudies en doet aan de Universiteit Utrecht promotieonderzoek naar kunst en surveillance. Voordat ze aan dit onderzoek begon was ze projectcoördinator bij online platform MOED, en werkte ze mee aan het ontwikkelen van tentoonstellingen (online én offline). Rosa wordt enthousiast van de momenten waarop politiek, kunst en technologie elkaar raken. Ze is oneindig gefascineerd door camouflagemaskers en anti-gezichtsherkennings t-shirts, maar wordt te ongelukkig van praktische kleding om zich er 24/7 in te verhullen.

Veerle Spronck (1993) doet promotieonderzoek aan de Universiteit Maastricht naar hoe symfonieorkesten de rol van het publiek ‘innoveren’ (regelmatig met behulp van nieuwe technologieën). Hoewel ze nu bij een filosofiedepartement werkt, is ze diep van binnen ook nog steeds een kunsthistorica met een voorliefde voor geluidskunst. Al is Veerle 250 meter van de Belgische grens opgegroeid, haar favoriete grensgebied is dat tussen kunst, muziek en wetenschap. Ze heeft een haat/liefde-verhouding met kunstenaars in laboratoria, maar kan wel zelf haar iPhone ombouwen tot microscoop.